Documental 59 min. ©2011 / Director: Cesc Mulet, Toniu Xou

Producció: La Perifèrica – IB3 – TV3 / V.O.Català 

A la carta: «Joan March, DE MALNOM EN VERGA»

Joan March, de Malnom en Verga és un documental que pretén ensenyar el March més autòcton. Els seus origens, i el seu creixement fins a convertir-se en una figura internacional.  Les llums i obres de la vida de un dels personatges més influents a Espanya i fins i tot a l’Europa del segle passat. Joan March, conegut com en Verga, és sens dubte un personatge de llegenda. Contrabandista, especulador, empresari, banquer, mecenes, filàntrop, diputat a les corts , i fins i tot espia. Després de la Segona Guerra Mundial, on March col·laborà tant amb els alemanys com amb els anglesos, va arribar a ser la setena fortuna del món. March va fer i desfer governs a la seva voluntat. March no era monàrquic, ni republicà, ni franquista. A March només li importava fer diners.

“Cada dia neix un beneit, només cal trobar-lo” Joan March

———————————

Documental 59 min. ©2011 / Director: Cesc Mulet, Toniu Xou

Producción: La Perifèrica – IB3 – TV3 / V.O.Catalán

Joan March, en Verga; es un documental que pretende enseñar al March más autóctono. Sus orígenes, y su crecimiento hasta convertirse en una figura internacional. Las luces y obras de la vida de uno de los personajes más influyentes en España e incluso en la Europa del siglo pasado. Joan March, conocido como en Verga, es sin duda un personaje de leyenda. Contrabandista, especulador, empresario, banquero, mecenas, filántropo, diputado de las cortes , e incluso espia. Después de la Segunda Guerra Mundial, donde March colaboró tanto con los alemanes como con los ingleses, llegó a ser la séptima fortuna del mundo. March hizo y deshizo gobiernos a su voluntad. March no era monárquico, ni republicano, ni franquista. A March sólo le importaba hacer dinero.

“Cada día nace un bobalicón, sólo hay que encontrarlo” Joan March

———————————

Documentary 59 min. ©2011 / Director: Cesc Mulet, Toniu Xou

Production: La Perifèrica – IB3 – TV3 / V.O.Catalán

Joan March, known as En Verga (Mr. Stick) is undoubtedly the stuff of legends. He was known as a smuggler, a speculator, a businessman, a banker, a patron of the arts, a philanthropist, a member of the Spanish Cortes, and even as a spy.  After the Second World War, in which March collaborated with the Germans and with the English alike, he ranked seventh among the world’s greatest fortunes. March could make or break a government; we was neither a monarchist, nor a republican, nor a supporter of Franco: what he really cared about was making money.