noviembre 20

55FICX | Marc Recha llena el Teatro Jovellanos con el estreno de ‘La vida lliure’

El director, que ha asistido al pase de su película desde una butaca del «gallinero», ha dicho haber quedado satisfecho con la respuesta del público, aunque «ahora vamos a ver que pasa con la distribución».

El cineasta Marc Recha ha asegurado haber rodado de manera “pasional e intuitiva” su última película, ‘La vida lliure‘, un relato intimista sobre el conflicto entre la supervivencia y la libertad, que tuvo su estreno mundial en Festival Internacional de Cine de Gijón ante unos 1.200 espectadores.

El público abarrotó la sala del Teatro Jovellanos en la proyección de la película de Recha, la única producción exclusivamente española que compite en la sección oficial a concurso.

Continúa leyendo

Categoría: General | Comentarios desactivados en 55FICX | Marc Recha llena el Teatro Jovellanos con el estreno de ‘La vida lliure’
noviembre 19

«La vida lliure» se estrena en el Festival de Cine de Gijón

El largometraje, dirigido por Marc Recha, fue rodado íntegramente en Menorca el año pasado.

La película «La vida lliure», una coproducción de Turkana Films y La Periférica Producciones rodada íntegramente en Menorca el año pasado, se estrena este fin de semana en el Festival de Cine de Gijón y, el 25 de noviembre, en el Black Nights Film Festival de Tallinn.

El largometraje, dirigido por Marc Recha, narra el conflicto humano entre la lucha por la supervivencia y el anhelo de libertad. La historia tiene como escenario Menorca, en un momento histórico marcado por la adversidad -las postrimerías de la Primera Guerra Mundial-, cuando la isla, afectada por el hambre y el contrabando, sufre una epidemia de gripe.

El relato está protagonizado por Sergi López junto al actor mallorquín Miquel Gelabert, la catalana Núria Prims y los jóvenes actores Mariona Gomila y Macià Arguimbau.

La coproducción cuenta con la participación de TV3 e IB3 TV . Además, tiene el apoyo del Govern, a través de un convenio entre la Agencia de Turismo de Balears y la Illes Balears Film Commission ; la Conselleria de Cultura, Participación y Deportes; el Consell de Menorca ; Fundación Foment de Turisme de Menorca; e instituciones de Cataluña como el Institut Català de les Empreses Culturals.

FUENTE: Menorca cultura

Categoría: General | Comentarios desactivados en «La vida lliure» se estrena en el Festival de Cine de Gijón
noviembre 17

La vida lliure de Marc Recha competirà en el Festival Internacional de Cinema de Gijón

La 55a edició del Festival Internacional de Cinema de Gijón acollirà l’estrena mundial de La vida lliure, el nou llargmetratge de Marc Recha (Un dia perfecte per volar, Petit indi). La pel·lícula es presentarà els dies 18 i 19 de novembre a dintre de la Secció Oficial: Largometrajes i Enfants Terribles. A més, el pròxim 25 de novembre també pugnarà per endur-se el Gran Prix del prestigiós Festival Black Nights de Tallin (Estònia).

Marc Recha escriu i dirigeix aquest relat intimista protagonitzat per Sergi López (Pa negre, El laberinto del fauno) al costat de Miquel Gelabert, Núria Prims i dels joves actors Mariona Gomila i Macià Arguimbau, que narra el conflicte humà entre l’obligada lluita per la supervivència i l’anhel de llibertat. A través de la mirada d’una nena, la història té com a escenari l’illa de Menorca a les acaballes de la Primera Guerra Mundial, un període marcat per la fam, el contraban i una epidèmia de grip.

Continúa leyendo

Categoría: General | Comentarios desactivados en La vida lliure de Marc Recha competirà en el Festival Internacional de Cinema de Gijón
octubre 1

20 anys somiant amb La Perifèrica

La productora audiovisual celebrà ahir l’efemèride amb amics, companys i molts de perifèrics.

La Perifèrica creix un estiu de 1997 entre nedades en una piscina i viatges a Florència. “Havíem de fer un canvi de registre i vàrem decidir començar de nou, a quaranta anys; una cosa, per cert, molt recomanable, la de deixar les motxilles”, recorda el director, Cesc Mulet. Llavors eren Pep Nadal, Jaume Mir, Cesc Mulet i molt poc temps després s’hi sumà Jaume Caldentey.

“Durant aquests vint anys, estic emocionat de la quantitat de perifèrics que hem creat. Ja érem madurs, així que decidírem rodejar-nos de gent jove, persones que hem anat incorporant a la productora. Actualment som set socis, en papers. Però de vida en som 111, 222 o 333, una gran família”, assenyala.

El director Cesc Mulet aprofita l’efemèride, doncs, per fer balanç d’aquestes dues dècades: “Com en tot, hi ha una doble mirada: per una banda, la més dura, que és la de sobreviure, i per la’ltra, l’esplèndida, que és la de viure en un ofici que implica creure-t’ho, és una vocació. La gran meravella d’estar 20 anys a La Perifèrica és viure-la”.

Continúa leyendo

Categoría: General | Comentarios desactivados en 20 anys somiant amb La Perifèrica