octubre 22

«Els tallers de Joan Miró» mostren la petjada de l’artista universal i l’ànima dels seus tallers

«El documental» emetrà al 33 «Els tallers de Joan Miró», amb la direcció de Cesc Mulet. Seguint el procés de la nova museïtzació del Taller Sert a Palma, aquest documental d’IB3 Televisió amb la col·laboració de La Perifèrica Produccions descobreix la petjada artística de Miró i l’ànima dels seus tres tallers.

La Fundació Pilar i Joan Miró ha restaurat el Taller Sert, està buit i n’ha de fer la museïtzació. Aprofitant aquesta circumstància, el documental «Els tallers de Joan Miró» descobreix la cuina de l’artista universal, que entre els anys 1956 i 1983 aconseguia un vell somni: «Je rêve un atèlier», verbalitzat el 1938. En aquell moment, el pintor que havia somiat amb un taller tenia més de 60 anys, i fins als 83, cada dia i en silenci es va enfrontar amb el procés de creació.

Aquest documental, seguint el procés de la nova museïtzació del Taller Sert a Palma, descobreix la petjada de Joan Miró i l’ànima dels seus tres tallers: Mas Miró a Mont-roig, i el Taller Sert i Son Boter a Palma.

«Els tallers de Joan Miró» té la participació de Joan Punyet Miró, nét del pintor; Jean Marie del Moral, fotògraf; Josep Massot, periodista i escriptor; Elena Juncosa, directora de la Fundació Mas Miró, i Patricia Juncosa, conservadora de la Fundació Pilar i Joan Miró.

«Els tallers de Joan Miró» és una producció d’IB3 Televisió amb la col·laboració de La Perifèrica Produccions, amb el suport de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, la Fundació Mas Miró a Mont-roig del Camp, l’Arxiu Fotogràfic Català-Roca COAC i  Successió Miró.

  • Canal 33 – 22/10/20


Copyright © La Perifèrica produccions

Publicado 22/10/2020 por admin in category "General