Sabies que: Programa original d’entreteniment cultural.

L’actor Toni Pons condueix un singular programa a IB3 on d’una manera distesa, però fiable es donen a conèixer fets i dades tant locals com universals, aptes per tots els públics curiosos i amb ganes de saber.

Sabies que és la nova aposta d’IB3 TV, en col·laboració amb La Perifèrica produccions. Un programa d’entreteniment on qui mana és la gran ruleta del programa. L’encarregat de fer-la girar és el particular mestre de cerimònies Toni Pons. La ruleta serà la que marcarà el tema per descobrir: geografia, història, ciències i natura, cuina, art i literatura,… són alguns dels temes on la ruleta es pot aturar i desvelar fets que no ens deixaran de sorprendre, per què Sabeu que el cor d’una balena blava és de la mida d’un Mini Cooper?, o que Mallorca és el lloc del món on hi ha més rellotges solars per metre quadrat?

El programa es divideix en diferents seccions intercalades entre petites píndoles de curiositats. A cada programa comptarem amb la participació de rostres coneguts, com ara Llum Barrera, Miquel Montoro, Toni Gomila, Neus Albis, etc. que seran sotmesos a un indiscret qüestionari on destaparem aspectes desconeguts dels nostres protagonistes. A més els convidarem a realitzar diferents jocs on hauran de posar a prova el seu sentit de l’humor.

A l’espai d’entrevistes coneixerem les experiències més impactants viscudes pels nostres protagonistes. Des de na Xon González, la primera dona a fer «La Fosca», l’aventurer Oli que ha recorregut en bicicleta els llocs més inhòspits del planeta,… un llarg etcètera de converses amb un variat grup de persones del nostre entorn, sortint de l’entrevista formal per destacar aspectes desconeguts per la gran majoria dels espectadors.

Seguirem de ben a prop processos d’elaboració de diferents productes. Com es fa un flabiol?, el sabó?, i una litografia? Un bon grapat d’artesans ens explicaran pas a pas com creen amb les seves mans obres úniques. Pels amants de la rebosteria també amagam sorpreses.

Sabies que una balena de disset metres va recalar a la platja de la Colònia de Sant Pere l’any 76? A aquesta secció que hem denominat «Indret» gaudirem de testimonis de persones que varen viure situacions especials que mai oblidaran a llocs molt concrets, com la d’en Jaume Deyà, descobridor d’una espasa talaiòtica a Puigpunyent, fins i tot el mateix Salva Sevilla ens relatarà el mític gol que va marcar a l’estadi de Son Moix amb el RCD Mallorca l’any 2019.

Per acabar i sabent que la unió fa la força coneixerem com es fa feina en equip, formarem part de grups de treball com els netejadors d’Emaya, els Bombers, els treballadors d’un hotel, un equip de televisió, etc.

Tot això i més al Sabies que, el programa de divulgació més entretingut d’IB3 TV. On augmentaran els coneixements dels espectadors amb un somriure i de manera distesa. Per què sabíeu que n’Elton John té més de 300.000 ulleres de sol o que el cap de l’agermanat Joanot Colom va estar exposat durant segles dins una gàbia a la Porta Pintada de Palma?

Si en voleu saber més us esperam al Sabies que…

Sabies que…? a la carta

Sabies que…? – Programa 10

Sabies que…? – Programa 9

Sabies que…? – Programa 8

Sabies que…? – Programa 7

Sabies que…? – Programa 6

Sabies que…? – Programa 5

Sabies que…? – Programa 4

Sabies que…? – Programa 3

Sabies que…? – Programa 2

Sabies que…? – Programa 1