Cabrera és l’únic Parc Nacional Marítim-Terrestre espanyol a la Mediterrània. El 2016 va celebrar els 25 anys i representa un del pocs espais naturals verges que resten en aquesta zona de la Mediterrània.

Aquest projecte documental proposa explicar la importància de protegir l’Arxipèlag recreant la vida actual a Cabrera: els ecosistemes terrestres i marins amb la seva biodiversitat que conviuen amb guies i treballadors del Parc, amb turistes i pescadors.

Així, seguint les fites de la presència humana a Cabrera, descobrirem els delerictes fenicis i romans, les restes arqueològiques i documents històrics I explicarem com era el monestir de Cabrera, que ocupà una comunitat bizantina entre els segles V-VII d.C.
Reviurem l’episodi tràgic dels milers de soldats i oficials francesos presoners a l’illa entre els 1809 i el 1814 així com la seva història durant el segle XX: La guerra civil, els Sunyers, l’expropiació l’any 1916 de l’Estat Espanyol al seu propietari, Sebastià Feliu de Cabrera i Quadreny, l’ús militar que la salvà de ser urbanitzada i els moviments populars i ecologistes que propiciaren la creació del Parc Nacional.