Cesc Mulet, un ‘perifèric’ a l’Acadèmia de Belles Arts

cesc muletAquest dilluns, el director i productor audiovisual ingressa com a acadèmic amb el discurs ‘La dansa de la pluja’ i estrena el documental ‘Constel·lacions. Joan Miró’.

El director i productor audiovisual Cesc Mulet ingressarà aquest dilluns horabaixa a la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià de Palma. Serà a partir de les 19.30 h, a l’antiga capella del carrer de Can Campaner, quan el fundador de La Perifèrica llegirà el discurs ‘La dansa de la pluja’ que ha preparat per a la seva estrena com a acadèmic. En nom de l’Acadèmia li contestarà l’escriptor i col·laborador de l’ARA Balears, Guillem Frontera.

Cesc Mulet (Inca, 1957) és llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona i estudià Imatge i Titelles a l’Institut del Teatre d’aquesta ciutat. Pertany a l’Associació de Cineastes de les Illes Balears. Bona part de la seva tasca com a director i productor audiovisual l’ha feta al front de La Perifèrica Produccions, de la qual en fou cofundador el 1997. Abans ja havia treballat com a ajudant de producció a pel·lícules com ‘Caín’ de Manolo Iborra, com a ajudant de direcció a ‘Una sombra en el jardín’ d’Antonio Chavarrias, com a cap de producció a ‘Merlín’ d’Adolfo Arrieta o com a script a ‘Acción Mutante’ d’Alex de la Iglesia, entre d’altres.

Ja amb La Perifèrica Produccions participa com a productor associat a ‘El sueño de Ibiza’, d’Igor Fioravanti i com a productor executiu a ‘Yo’ de Rafa Cortés (Premi Revelació Fipresci Cannes 2007). També participa a ‘Isla Bonita’ de Fernando Colomo. És autor i director de sèries i documentals com ‘Viatge de paraules’, ‘Phantasticus, el cant de Ramon’, ‘Els rastres fosforescents dels caragols’, ‘El Bisbe, l’arquitecte i el baldaquí. Gaudí a la Catedral de Mallorca’ o, entre molts altres, ‘Toni Catany. El temps i les coses’.

Fou en el moment de l’estrena del documental sobre la figura i l’obra del fotògraf llucmajorer quan Cesc Mulet declarava, en una entrevista realitzada per Cristina Ros a l’ARA Balears: “Crec que és molt més necessari deformar que formar”. Persona eminentment creativa, curiosa i inquieta, en aquests moments és una incògnita el contingut del seu discurs com a membre de l’Acadèmia de Belles Arts.

Vespre d’estrena

Durant l’acte d’investidura del nou acadèmic s’estrenarà el curtmetratge-documental ‘Constel·lacions. Joan Miró’, del qual n’és director i productor.