‘La Germania. Cas obert’

El documental ‘La Germania. Cas obert’ serà el fil conductor de la Diada de Mallorca 2022

IB3 donarà continuïtat al projecte audiovisual amb una minisèrie de dos capítols

El Consell de Mallorca ha estrenat aquest dimarts el documental La Germania. Cas obert, un audiovisual basat en els dos anys de la revolta popular contra els estaments privilegiats que va tenir lloc a Mallorca els anys 1521-1523 i que és el fil conductor de la Diada de Mallorca 2022.

El teatre Principal d’Inca ha estat l’escenari de presentació de l’audiovisual. Hi han assistit la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el director del documental, Cesc Mulet; el director d’IB3, Joan Carles Martorell, i el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

“El caràcter d’un poble es construeix a partir dels fets que l’han modelat i la Mallorca del 2022, per bé i per mal, és hereva de la revolta de la Germania. Per tant, és la nostra obligació procurar que el coneixement de la nostra història ens permeti caminar cap a un futur comú des de la concòrdia i l’esperança”, ha assenyalat Cladera.

La presidenta del Consell ha agraït la feina de la productora del film, Perifèrica, ja que des del seu punt de vista s’ha aconseguit fer “un documental de gran rigor, però també amb un llenguatge modern i atractiu”, produït per una entitat “de mirada llarga i sempre compromesa amb la història i la cultura de Mallorca”.

La Diada 2022 coincideix amb els 500 anys de la Germania, “un esdeveniment que, tot i ser poc conegut, va marcar una fita històrica a Mallorca”, ha puntualitzat el Consell en un comunicat. Aquesta revolta social dels menestrals de Ciutat i els pagesos de la Part Forana, és el fil conductor dels actes de la Diada 2022 i varen ser també el fil conductor de l’acte central que va tenir lloc diumenge passat, durant el qual es varen lliurar els premis, honors i distincions a persones i entitats destacades de la societat.

‘La Germania. Cas obert’

A més de la presentació d’aquest documental, entre les diverses activitats culturals organitzades pel Consell amb motiu de la Diada durant el mes de desembre també hi ha programades 12 visites teatralitzades basades en els fets de la Germania i dues representacions en cada una de les sis comarques de Mallorca.

El documental tindrà continuació en la minisèrie de dos capítols de 51 minuts que emetrà IB3 els dies 27 de desembre i 3 de gener.