IB3 estrena ‘La Germania. Cas obert’

Cesc Mulet dirigeix aquest documental per divulgar un dels capítols més cruels de la història de Mallorca.

IB3 estrena ‘La Germania. Cas obert’

Dimarts horabaixa s’estrena al Teatre Principal d’Inca el documental ‘La Germania. Cas Obert’. És una coproducció d’IB3 amb La Perifèrica i el suport del Consell de Mallorca, que intenta donar llum a un dels capítols més obscurs i cruels de la nostra història. Aquestes festes de Nadal s’emetrà per IB3 Televisió amb una minisèrie de dos capítols.

Cesc Mulet, director del documental, ha explica que el fet que la revolta tengués una repressió tan forta, fa que no n’hagi quedat memòria. Per valorar aquesta pàgina històrica, han fet feina durant 3 anys en aquesta producció.

Trailer capítol 1 – La Germania. Cas Obert. Mallorca 1521-1523

En el documental hi participen experts com Margalida Bernat i Bartomeu Bestard, entre molts altres. L’actor Miquel Gelabert ha posat veu al cap de la revolució, Joanot Colom, i l’actriu Antònia Jaume escenifica en un monòleg el patiment de la seva vídua.

IB3 i el Consell de Mallorca coprodueixen el documental coincidint amb el 500 aniversari de la revolta. Javier de Juan, conseller de Presidència de Mallorca, ha explicat que per a la institució insular és un orgull contribuir a “posar llum sobre aquests fets històrics”.

Els pròxims 27 de desembre i 3 de gener el documental s’emetrà a IB3 Televisió, a través d’una minisèrie de dos capítols.