L’UJI se suma a la commemoració de l’Any Ramon Llull amb una exposició sobre el filòsof i escriptor

La Facultat de Ciències Humanes i Socials de l’UJI, amb motiu de la commemoració dels 700 anys de la mort de Ramon Llull, ha instal·lat al vestíbul del centre una exposició al voltant del filòsof i escriptor creada per la Institució de les Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya.

La mostra itinerant «La desmesurada vida de Ramon Llull» podrà ser visitada fins al pròxim 16 d’octubre de 2016. En la mostra es realitza un repàs pels aspectes més rellevants de la vida de Llull, descobrint el personatge que hi ha darrere el seu nom, un home que encara té moltes coses a dir en ple segle XXI.

S’hi combinen dos elements diferents: una publicació gratuïta on s’expliquen els fets més destacats de l’obra i vida de Ramon Llull i una estructura expositiva que mostra la importància de Llull en la posteritat i la seua connexió amb el món actual, amb el plantejament de diverses preguntes, com ara què en sabem, de Ramon Llull, com va influir els pensadors posteriors, o què devem a Llull del nostre món actual.

A més d’aquesta exposició, que està acompanyada per l’exhibició del documental Phantasticus. El cant de Ramon, dirigit per Cesc Mulet, la Facultat de Ciències Humanes i Socials està preparant altres activitats per a la celebració de l’Any Ramon Llull, entre les quals destaquen l’actuació al Paranimf de Capella de Ministrers, amb l’espectacle Ramon Llull. El viatge de la música; un simposi sobre el vessant intercultural de la vida i obra del filòsof i una conferència de cloenda de Joan Santanach, comissari de l’Any Llull 2016.

Ramon_Llull_16DLL15