Retrats des del paradís. Tom Weedon & Veronica More

Títol: Retrats des del paradís. Tom Weedon & Veronica More

Durada: 61 min

Any: 2023

Gènere: Documental

VO: Català i anglés

Target: Tots els públics

Direcció i guió: Joan Bonet

Direcció de fotografia: Jaume Caldentey

Producció: Núria Cano

Tractament literari: Maties Salom

Narració Veronica More: Caterina Alorda

Narració Tom Weedon: Toni Pons

Voiceover: Immaculada Villalonga / Maties Salom

Música original: Josep Umbria

Disseny gràfic: Luis Ozonas

Una producció de La Perifèrica Produccions en coproducció amb IB3 Televisió, amb la col·laboració del Consell de Mallorca i ICIB. Amb la participació de Cordelia Weedon, Trinidad Morell, Maria José Mulet, Lucía Graves, Xisco Bonnín, Jack Taït.

Sinopsi

Retrats des del paradís és el relat audiovisual del periple existencial de Tom Weedon, fotògraf Anglès, viatger incansable, observador únic i autèntic «Street photographer».

Des de la seva migració a Austràlia als anys 20 per provar fortuna, fins a la seva prematura mort a Mallorca als 51 anys, Weedon va capturar amb la seva càmera el món que conegué. Llocs com Egipte, Orient Mitjà, Ceylan o Mitja Europa van ser els protagonistes de les seves imatges i dels seus reportatges gràfics.

Retrats des del paradís. Tom Weedon & Veronica More

L’atzar va fer que el 1956 li recomanasin visitar Mallorca i un poble en particular: Fornalutx. L’enamorament amb el lloc va ser tan intens que la família Weedon van comprar una casa al poble on van passar els estius següents.

La fràgil salut de Tom va fer que només tres anys més tard mori prematurament, però durant aquest període, entre 1956 i 1959, la seva càmera fotogràfica i la càmera de cinema de 16 mm. ens van deixar estampes irrepetibles d’una illa encara intacta.

Premis

  • Master of Art Film Festival (Bulgaria) – Secció Oficial Millor Documental Fotografia