Documental 72 min. – 57 min. / Direcció i guió: Pablo Bujosa / Producció: Alé Produccions,

Oberón Cinematogràfica, La Perifèrica produccions, IFFI Productions / Co-producció: TVE /

Col·laboració: TVC, COAIB / V.O. español, català, anglés

Josep Lluís Sert fou un home ple de contradiccions. Un esperit contestatari. Vers lliure en un món dominat per la còpia i la reproducció seriada. Membre d’una coneguda família aristocràtica i destacat militant republicà, Sert va tenir l’atreviment de ser un arquitecte d’avantguarda en un país on governava el conservadorisme més absolut. Sert va ser també, com tots els exiliats, un vitalista d’esperit trist, un artesà del sentit comú en un món extrem. Va abraçar el racionalisme arquitectònic quan Espanya es llançava als braços de vells somnis imperials. Va viatjar, va emigrar, va fugir. Es va refugiar allà on va poder. Fill del comte de Sert i nebot en segon grau del primer marquès de Comillas,  Josep Lluís es va haver d’amagar als Estats Units després de la Guerra Civil. I allà fou capaç de reconstruir una carrera professional que el va dur a convertir-se en el primer arquitecte català de fama internacional, el primer d’una estirp a la que ara ens referim amb un apel·latiu cruel: arquitectes-estrella. Un sobrenom injust per a qui va obrir portes, va cultivar amistats i va representar d’alguna manera el retrat d’una Espanya que no va poder ser. Un home, en definitiva, a qui només li va quedar complir un somni: «Com molts arquitectes, en el fons sóc un pintor».

—————————————————–

Documental 72 min. – 57 min. / Dirección y guión: Pablo Bujosa / Producción: Alé Produccions,

Oberón Cinematogràfica, La Perifèrica produccions, IFFI Productions / Coproducción: TVE /

Colaboración: TVC, COAIB / V.O. español, catalán, inglés

Josep Lluís Sert fue un hombre lleno de contradicciones. Un espíritu contestatario. Verso libre en un mundo dominado por la copia y la reproducción seriada. Miembro de una conocida familia aristocrática y destacado militante republicano, Sert tuvo el atrevimiento de ser un arquitecto de vanguardia en un país donde gobernaba el conservadurismo estético más absoluto. Fue católico y libertario. Fue también, como todos los exiliados, un vitalista de espíritu triste, un artesano del sentido común al que le tocó vivir en un mundo extremo. Viajó, emigró, huyó. Se refugió donde pudo. Hijo del conde de Sert y sobrino en segundo grado del primer marqués de Comillas, Josep Lluís tuvo que esconderse en Estados Unidos tras la Guerra Civil. Y allí fue capaz de reconstruir una carrera profesional que le llevó a convertirse en el primer arquitecto español de fama internacional. Sert abrió puertas, cultivo amistades y representó a España durante décadas en los círculos más selectos de la arquitectura contemporánea. Un hombre, en definitiva, al que sólo le quedo por cumplir un sueño: “Como muchos arquitectos, en el fondo soy un pintor”.

—————————————————–

 

Documentary 72 min. – 57 min. / Direction & screenplay: Pablo Bujosa / Production: Alé Produccions,

Oberón Cinematogràfica, La Perifèrica produccions, IFFI Productions / Co-production: TVE /

Colaboration: TVC, COAIB / V.O. spanish, catalán, english.

J.L.SERT – A nomadic dream. This documentary tells the story of a talented architect with a passion for art, one who developed and nurtured relationships with some of the most important artists of his time including: Miró, Picasso, Nivola, Giacometti, Le Corbusier and Gropius. Our Project will present not only a portrait of his career and profesional achievements, but also seek to correct the injustices that came with his exile. Sert was a pioneer in Europe and a lost soul in the United States.

A man who was able to rebuild his own career in a different country by paying the Price of oblivion in its own land. Our Project follows a chronological structure beginning in 1926 when he received his degree in Architecture at the Universidad de Barcelona until his death in 1983 exploring the dramatic life of a complex man who had an indelible impacto n America architecture in spite of the burdens os life as a political exile far from his beloved country.