1918, fi de la Primera Guerra Mundial. Menorca pateix una greu epidèmia de grip i la feina escasseja. La Mediterrània està infestada de submarins alemanys que necessiten provisions. Els contrabandistes fan lʼagost i la dura competècia està servida.
La mare de la Tina i dʼen Biel, com tants dʼaltres illencs, ha emigrat a Alger i ha deixat els dos fillets amb el seu germà que fa de pagès en un Lloc. La Tina es deleix per retrobar-se amb la seva mare i conèixer món, però haurà dʼesperar fins que aquesta tingui prou diners.
Mentrestant, els petits descobreixen una platja, on ha fondejat el llaüt dʼun contrabandista mallorquí que viatja amb una dona estrangera. Prop dʼallà hi viu en Rom, un homenot estrafolari, que fa la vida lliure en una caseta de pescadors. La Tina i en Biel, queden enlluernats amb les aventures que explica.
Un dia, jugant pel bosc, Biel descobreix un tresor i la Tina convenç en Rom perquè els ajudi a fugir. Tanmateix, en Rom sembla tenir uns altres plans.

Una pel·lícula de Marc Recha.

Una producció de TURKANA FILMS i LA PERIFÈRICA PRODUCCIONS.
La vida lliure és un relat intimista que narra el conflicte humà entre lʼobligada lluita per la supervivència i lʼanhel de llibertat.
Explicat a través de la mirada dʼuna nena, la història té com escenari lʼilla de Menorca, en un moment històric marcat per lʼadversitat -les acaballes de la Primera Guerra Mundial-, quan lʼilla, assotada per la fam i el contraban, pateix una epidèmia de grip.
Una coproducció catalana – mallorquina rodada íntegrament a Menorca en Octubre i Novembre del any 2016, que compta amb un important suport de les Institucions de les Illes Balears, a més de la participació de Televisió de Catalunya i IB3 Televisió.