Sabies que…?

Títol: Sabies que…?

Durada: 20 x 25 min

Any: 2023

Gènere: Sèrie divulgació cultural TV 

IB3 Televisió de les Illes Balears

Sabies que, un programa de IB3

Temporada 2

Segona temporada de ‘Sabies que…’, amb la col·laboració de La Perifèrica produccions. Un programa que té com a motor la curiositat i, com a combustible, les anècdotes, el coneixement i la saviesa, conduït pel polifacètic actor Toni Pons.

Sabies que...?

‘Sabies que…’ reprèn l’estètica que el va caracteritzar la primera temporada: colors llampants i rètols que combinen la nostàlgia dels anys 80 amb el ritme dels concursos televisius. Torna a rodar la ruleta, que aquesta vegada és virtual, per aturar-se en alguns dels formatgets clàssics dels jocs de taula: Ciències i Natura, Esports, Cuina i Gastronomia, Geografia, Art i Literatura, Història i Societat i Entreteniment. I cada peça ens aporta un coneixement que potser no sabies, juntament amb una sorpresa, mig somriure o un “uau!”

Tot aquest coneixement, en aquesta temporada del ‘Sabies que…’ té el contrapunt de les aportacions d’un grup d’infants, que passen el món pel seu sedàs particular. Són les estrelles de la Minipèdia, un ventall de nins i nines que amb les seves reflexions i respostes ens duen a reflexionar, a sorprendre’ns o a esbutzar-nos de riure. Com a contrapès, ‘Sabies que…’ també ha creat la Maxipèdia —podrien ser els seus padrins!—, l’aclucada d’ull de l’experiència i la perspectiva que donen els anys.

Sabies que...

El programa recorre un amplíssim univers temàtic, que aquesta temporada es desplega de manera monogràfica en cada programa. Parlam d’animals, balls, turisme, arbres, arquitectura… sempre partint de l’eix geogràfic de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. A més, com a la primera temporada, compta amb l’aparició dels Telesavis: des de Joan Martí o Xesca Cifre a Santi Taura o Caterina Adrover. Les estrelles del firmament televisiu balear que se sotmeten al qüestionari particular, intranscendent i divertit del ‘Sabies que…’

Sabies que…? Temp 2

La segona temporada de ‘Sabies que…’ és una invitació a continuar explorant la realitat illenca i del món des d’una perspectiva lúdica, amb la col·laboració enjogassada dels petits, la llum dels grans i la màgia de la televisió.

Temporada 1

‘Sabies que…’ Un original programa d’entreteniment cultural.

L’actor Toni Pons condueix un singular programa a IB3 on d’una manera distesa, però fiable es donen a conèixer fets i dades tant locals com universals, aptes per tots els públics curiosos.

‘Sabies que…’ la nova aposta d’IB3 TV, en col·laboració amb La Perifèrica produccions. Un programa d’entreteniment on qui mana és la gran ruleta del programa. L’encarregat de fer-la girar és el particular mestre de cerimònies Toni Pons. La ruleta serà la que marcarà el tema per descobrir: Geografia, història, ciències i natura, cuina, art i literatura, són alguns dels apartats on la ruleta es pot aturar i desvelar fets que no ens deixaran de sorprendre, per què vosaltres Sabeu que el cor d’una balena blava és de la mida d’un Mini Cooper?, o que Mallorca és el lloc del món on hi ha més rellotges solars per metre quadrat?

Entrevistes, processos creatius, vivències úniques i reportatges d’equips de treball completaran les seccions del programa.

A més comptarem amb cares conegudes, com Miquel Montoro, Neus Albis, Toni Gomila, Llum Barrera… Que se sotmetran a un peculiar interrogatori on posarem a prova el seu sentit de l’humor.