El documental

A principis del segle XX l’estudi científic de la llengua catalana tot just comença. Un capellà mallorquí, Antoni Maria Alcover, publica la Lletra de Convit, el document que assenyala les passes per dur a terme una obra titànica que no veurà acabada: el diccionari de la llengua catalana. Alcover deixa un hereu i successor, el menorquí Francesc de Borja Moll. Aquesta és la història d’una passió compartida, l’epopeia de dos homes embarcats en un viatge excitant.

—————————

A principios del siglo XX el estudio científico de la lengua catalana apenas ha empiezado. Un cura mallorquín, Antoni Maria Alcover, publica la Lletra de Convit, el documento que señala los pasos para llevar a cabo una obra titánica que no verá acabada: el diccionario de la lengua catalana. Alcover deja un heredero y sucesor, el menorquín Francesc de Borja Moll. Esta es la historia de una pasión compartida, la epopeya de dos hombres embarcados en un viaje excitante.

—————————

documentary 54’ ©2002 / director: Cesc Mulet
production: la Perifèrica- TV3 / V.O Català
subtitled Version:  english
A journey of Words
In the early 20th century the study of the Catalan language had just begun. A Majorcan priest, Antoni Maria Alcover started a titanic project which he didn’t live to see completed: the Catalan language dictionary. The Minorcan philologist Francesc de Borja Moll culminated the work, publishing the last volume in 1962.This is the story of two men on a fascinating journey… a journey of words.