Compàs de silenci. Jean Marie del Moral-Miquel Barceló

Títol: Compàs de silenci. Jean Marie del Moral-Miquel Barceló

Durada: 77 min

Any: 2024

Gènere: Documental

VO: Català, castellà i francés

Target: Tots els públics

Guió i direcció: Cesc Mulet

Producció: Núria Cano, Mayca Sanz

Càmera i direcció de fotografia: Jaume Caldentey

2n operador càmera: Jordi Pol

Música original: Joana Gomila & Laia Vallès

Bestiari

Una producció de La Perifèrica Produccions i Allegra Films, amb 3CAT i IB3 Televisió, amb el suport d’ICIB/Institut d’Indústries culturals de les Illes Balears i ICEC/Institut Català d’Empreses Culturals

Sinopsi

La seva amistat s’inicia als anys 80 i continua quatre dècades després. Des d’aquella primera època, Miquel Barceló (l’artista) en el seu taller de París, Mali, Mallorca,… ha estat retratat per Jean Marie del Moral (el fotògraf).

Les imatges, congelades en el temps, revelen la trajectòria vital i iluminen el misteri de la creació artística del pintor.

El 1978, el jove fotògraf (fill d’exiliats espanyols. França, 1952), enviat del diari L’Humanité, va entrar per primera vegada al taller d’un pintor. Aquell era Joan Miró. a partir d’aquell dia Del Moral no deixarà de fotografiar a pintors i escultors i, sobretot, l’espai mental del que ens xerren els estudis i els objectes que els habiten. De Miró a Ai Weiwei: Tàpies, Saura, Lichtenstein, Motherwell, Esther Ferrer, Campano, Fenosa, Chillida, Antonio López…

Amb una poderosa narrativa fotogràfica presa al llarg de gairebé 40 anys, Del Moral crea un revelador perfil de Miquel Barceló i construeix una emocionant crònica de l’art espanyol i contemporani.

Bestiari Apuntes