Dibuixant Max

Títol: Dibuixant Max

Durada: 67 min

Any: 2020

Gènere: Documental

VO: Català / Castellà / Anglès / Francès

Qualificació: Tots els públics

Direcció i guió: Max & Cesc Mulet

Direcció de producció: Núria Cano

Ajudants de producció: Xesca Rebassa / Gloria Gàlvez

Direcció fotografia i càmera: Jaume Caldentey

Càmeres adicionals i Drone: Ángel García / Diego Villalonga

Música original: Kiko Barrenengoa

Edició: Roberto Rodríguez

Locució: Marta Vives

Una producció de La Perifèrica Produccions, en col.laboració amb Oberon Cinematogràfica en coproducció amb IB3 Televisió de les Illes Balears, amb la participació de TVC Televisió de Catalunya, amb la subvenció de l’Institut d’Estudis Baleàrics, amb la participació de Consell de Mallorca. Departament Cultura i Patrimoni.

Francesc Capdevila, Max, és un autor referent del còmic a Espanya des dels anys 70. Sempre en experimentació constant. Combina humor, frescor, espontaneïtat i gamberrisme, surrealisme i reflexions filosòfiques. Així com del pou surt l’aigua, diu, des de les ombres, el subconscient no menteix mai.

El documental transita entre la primera i la tercera persona, entre la ficció i el documental. Habitam en les seves vinyetes i reconeixem a un narrador etiquetat d’humorista metafísic, filòsof, surrealista, irreverent. Un món animat i fruit de la fantasia i el subconscient de Max reforçat amb la banda sonora de Kiko Barrenengoa.

Dibuixant Max

Premis

  • Març 2021: Seleccionat a competició a la Secció Oficial de LeFIFA Le Festival International du Film sur l’Art (Montreal)
  • Novembre 2020: Pre-Seleccionat al Festival Internacional de Documentals IDFA (Amsterdam)

Guardonat amb el Premi Nacional de Còmic el 2007, Max combina humor, frescor, espontaneïtat i gamberrisme, surrealisme i reflexions filosòfiques.

Dibuixant Max

Un documental sobre la seva obra, sense entrevistes, on Max ens desvetlla el perquè de la seva feina, el seu interior amb símbols, somnis, regnes fantàstics i irreverents… “mirar dins mateix”. Coneixerem Max íntim: seguirem la seva rutina, quan es desperta d’hora i batega als cafès sempre acompanyat del seu quadern on perfila i esbossa les seves històries. I al Max públic: convidat a fer tallers, fer conferències, trobades, festivals, exposicions… El documental transita entre la primera i la tercera persona, entre la ficció i el documental. Habitem a les seves vinyetes i reconeixem un narrador etiquetatge d’humorista metafísic, filòsof, surrealista, irreverent.

Disponible online: https://www.filmin.es/pelicula/dibujando-a-max